0
shortlogoخانه حساب کاربری سبد خرید0

آیا قهوه سرطان زاست-ارتباط بین قهوه و سرطان

  • انتشار : 1402/09/13
  • نویسنده : زهرا پرخید
  • 423

آیا قهوه سرطان‌زاست؟

هر زمان که حرف از بیماری میشه، یه جمله همیشگی شنیده می‌شه:«قدیم‌ها زندگی‌ها سالم بود، غذای خوب می‌خوردن؛ اما حالا چی؟!»
یکی از این مواد خوراکی که این روزها بسيار پر مصرف است و به خوبی تونسته خودش را در دل بیشتر افراد در سراسر دنیا باز کند، قهوه است. آیا قهوه واقعا سرطان زاست و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرد؟
سال‌هاست که در این مورد مطالعات و تحقیقات زیادی انجام شده؛ اما هنوز به طور دقیق شواهدی وجود ندارد که بتوان با قاطعیت گفت قهوه می‌تواند سرطان‌زا باشد. برعکس، بعضی از این تحقیقات نشان مي‌د‌هند که قهوه حتي خطر ابتلا به بعضي از سرطان‌ها را کاهش مي‌دهد.
روزانه مطالعات بسياري درباره علل بيماري‌ها و مرگ و مير انجام مي‌شود. مثل ارتباط سیگار و سرطان، ارتباط فست‌فود و سرطان، ارتباط سیگار و سرطان و ارتباط قهوه و سرطان و... خبر خوب این است که مدرک محکمی دال بر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌این که قهوه باعث سرطان می‌شود وجود ندارد.
مطالعات اخیر نشان می‌دهد که قهوه ممکن است خطر ابتلا به چندین نوع سرطان از جمله سرطان سر و گردن، آندومتر (سرطان رحم)، کولورکتال (سرطان روده بزرگ)، سینه و کبد را کاهش دهد.

قهوه و سرطان- قهوه- سرطان

قهوه چگونه می‌تواند ریسک به سرطان را کاهش دهد؟

تعداد قابل توجهی از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. دانه قهوه این خاصیت را مرهون وجود آنتی اکسیدان‌های پلی فنولیک و عوامل ضد التهابی از جمله کافئین، کافستول، کاهوئول و اسید کلروژنیک است.
احتمالا عبارت‌هایی مثل "خواص آنتی اکسیدان، خواص ضد التهابی و.." را زیاد شنیده‌ايد؛ اما ممکن است که معني آنها را ندانيد و به خوبي كارايي آنها را درک نکنید. اجازه بديد به ساده‌ترين شکل ممکن با هر کدام از آنها آشنا شويم.
قهوه خواص آنتي‌اکسيدان دارد.
بدن ما  براي مبارزه با انواع ويروس‌ها، بيماري‌ها و عفونت‌ها، راديكال آزاد توليد مي‌کند. مولکول‌هاي رادیکال آزاد مي‌توانند به سلول‌هاي بدن آسيب برسانند؛ آنتي‌اکسيدان‌ها اينجا وارد عمل مي‌شوند و راديکال‌هاي آزاد را خنثي مي‌کنند. بنابراين بدن به هر دو آنها نياز دارد؛ هم راديکال آزاد و هم آنتي اکسيدان. هر زمان که تعادل اين دو در بدن بهم بخورد، ما دچار بيماري مي‌شويم.
مصرف قهوه کمک مي‌کند که آنتي اكسيدان بيشتري در بدن توليد شود و سلامت ما را تا حد زيادي تضمين کند.
قهوه خواص ضد التهابي دارد.
التهاب را شايد فقط با نشانه‌هاي بيرون مثل زخم روي پوست، قرمزي، تورم و موارد اين چنيني بشناسيد؛ اما واقعيت اين است که به طور روزانه ما درگير التهابات دروني زيادي هستيم و ممکن است تا مدت‌ها هيچ علائمي وجود نداشته باشد. عادات غذايي ناسالم، استرس روزانه و هميشگي از رايج‌ترين مواردي است که باعث بروز التهابات دروني مي‌شود. اين التهاب‌ها اگر طولاني و مزمن شوند، کم‌کم شاهد ريزش مو، آکنه، آلرژي و مشکلات روده هستيم. اگر اين التهاب‌ها برطرف نشوند، باعث بروز مشکلات شديدتري خواهند شد، مثل اختلالات عصبي، بيماري‌هاي خود ايمني، چاقي، استرس شديد، ديابت، کبد چرب و سرطان.
خوردن يا نوشيدن موادي که داراي خواص ضد التهابي هستند، براي سلامت بدن بسيار مفيد و ضروري خواهند بود. قهوه يکي از آن نوشيدني‌هاي دلچسبي است که مي‌تواند این کار را براي شما انجام دهد.


مصرف کافئين مفيد است يا مضر؟

مصرف 400 ميلي گرم كافئين در روز، براي يک انسان بزرگسال هيچ ضرري ندارد و کاملا بي‌خطر است. 400 ميلي گرم چيزي نزديک به 4 فنجان قهوه است. اين مقدار مصرف کافئين مي‌تواند تاثير زيادي در زندگي شما داشته باشد! كافئين روز شما را خواهد ساخت! كافئين شما را هوشیارتر مي‌کند و از بروز خستگي جلوگيري مي‌کند.
در مغز يک انتقال‌دهنده عصبي به نام آدنوزين وجود دارد که باعث استراحت مغز مي‌شود. كافئين موجود در قهوه‌، مسير فعاليت آدنوزين را مسدود مي‌کند و در نتيجه خستگي کمتر مي‌شود. علاوه بر اين، كافئين باعث مي‌شود تا سطح آدرنالین بدن شما افزايش پيدا كند و فعاليت مغزي و تمرکز شما بيشتر خواهد شد.

آيا كافئين و سرطان ارتباطي با هم دارند؟

تحقیقات کنونی نشان می‌دهد که قهوه به احتمال زیاد باعث سرطان نمی‌شود. ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، قهوه مفید است. سال‌ها ست که اين موضوع مورد مطالعه محققان قرار گرفته است اما نتوانستند ارتباط منفي بين قهوه و سرطان پيدا کنند. بنابراين با خيال راحت و بدون هيچ‌گونه نگراني از اين نوشيدني لذت ببريد.
 دانشمندان در امپریال کالج لندن دریافتند افرادی که بیش از پنج فنجان قهوه یا چای در روز می‌نوشند، خطر ابتلا به نوعی تومور مغزی به نام گلیوما را کاهش می‌دهند. سال گذشته، محققان دانشگاه هاروارد نشان دادند که مردانی که قهوه می‌نوشیدند در مقایسه با مردانی که قهوه نمی‌نوشیدند، 60 درصد کمتر در خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی قرار داشتند.

  
نظرات کاربران
captcha
فهرست
قهوه قهوه
دمنوش دمنوش